Revalideren na borstkanker 

Een op de drie mensen in Nederland krijgt in zijn leven kanker. En een op de acht vrouwen krijgt borstkanker. Daarmee is borstkanker bij vrouwen de meest voorkomende vorm van deze ingrijpende ziekte. Het is een fout bij de celdeling waardoor woekergroei ontstaat, dit zorgt voor een ophoping van foute cellen in een borst of het gebied eromheen, een tumor. Door een constante aanmaak en afbraak van de kankercellen komen er giftige stoffen in ons lichaam vrij die er voor zorgen dat er naast specifieke ziektesymptomen ook algemene ziekteverschijnselen ontstaan als vermoeidheid, vermagering en verminderde afweer.

Mammacarcinoom heeft gevolgen voor het hele lichaam

Mammacarcinoom (mamma = borst en carcinoom = kwaadaardige woekering) wordt in Nederland meestal behandeld met een operatie, bestralingen, chemotherapie en/of hormoontherapie. Dat zijn allemaal behandelingen die naast de ziekte zelf ook een behoorlijke belasting voor iemands gezondheid zijn. Niet alleen de ziekte is ingrijpend voor het hele lichaam, maar ook het behandeltraject brengt naast herstel vaak lichamelijke klachten met zich mee.

De behandeling van kanker is lichamelijk en mentaal vaak zo uitputtend dat het lastig kan zijn uw leven daarna weer op te pakken. Veel gehoorde klachten zijn vermoeidheid, verminderde conditie en spierkracht en moeite met het hervatten van werk. De afgelopen jaren hebben wij geleerd dat een zogeheten interdisciplinair behandelplan waarin tegelijkertijd meerdere aspecten worden aangepakt, mensen na een kankerbehandeling kan helpen sneller te herstellen en hun ‘oude’ leven weer op te pakken, dan losse behandelingen kunnen.

De kracht van een gecombineerde behandeling 

Heeft u borstkanker gehad, een of meerdere behandelingen ondergaan en moeite met uw herstel? Dan kan ons revalidatieteam waarschijnlijk ook u helpen uw mogelijkheden weer zo goed mogelijk te benutten en de regie van uw leven weer in eigen handen te krijgen. In zo’n interdisciplinair behandelplan omschrijft onze revalidatiearts een traject op maat om de ontstane situatie te doorbreken. Afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten zal de revalidatiearts in overleg met u en ons team een behandeltraject opstellen dat precies bij u past.

Het plan wordt vervolgens uitgevoerd in samenwerking met minimaal een fysiotherapeut, ergotherapeut en psycholoog. Indien nodig worden er ook andere disciplines betrokken bij uw revalidatie. De revalidatiearts overziet de samenwerking en helpt bij het vinden van een nieuwe weg. Trainen, oefenen, praten, analyseren en proberen, blijkt voor veel van onze cliënten een plezierige manier van werken die motiveert. En een manier die nieuwe energie geeft. Waardoor uw conditie en mogelijkheden beter worden en u met veerkracht met uw veranderde lichaam leert omgaan.

Wat kan Revalide voor u betekenen?

Graag bespreken we met u of ons behandelteam in uw specifieke situatie iets kan betekenen. Wilt u eerst meer weten over onze behandeltrajecten, tarieven en vergoedingen? Dat vindt u op de pagina met cliëntinformatie.

Heeft u na het lezen van die informatie nog vragen of wilt u een afspraak maken voor een geheel vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek?

Bel ons dan meteen even op (085) 489 69 33.